Crete Senesi – Et urørt naturområde i det sydlige Toscana

Crete Senesi er et meget specielt naturområde, stille og næsten uberørt af turister. Her kan du virkelig opleve det “oprindelige” toscanske landskab: smuk natur så langt øjet rækker, vidunderlige udsigter, fantastiske snoede veje – helt sikkert en omvej værd. Landskabet er fantastisk smukt, rullende bakker, der skifter farve alt efter hvilken sæson du kommer i – ja faktisk har jeg oplevet at det skifter farve fra dag til dag.

Crete Senesi – smuk landskab så langt øjet rækker

Crete Senesi betyder ‘Senese ler’, og jordens karakteristiske lergrå farve giver landskabet et udseende, der ofte beskrives som “på månen”. Denne karakteristiske ler, kendt som mattaione, er aflejringer fra Pliocenhavet, som dækkede området for 2,5 og 4,5 millioner år siden. Ikke langt herfra finder du også det halvtørre område kendt som Deserto di Accona (Accona ørkenen). Crete Senesi hører til det Cretaceous system, så de er mellem 65 og 135 million år gamle. Hvilket i sig selv ret tankevækkende.

Bakkerne i Crete Senesi er mellem 65 og 135 million år gamle.

I dette område bliver der, som et af de få steder i Toscana, ikke produceret vin. Det egner jordbunden sig simpelthen ikke til. Det var oprindelig den mere fattige egn i Toscana, og her finder I stadig fårehyrder på markederne. Smag endelig den udsøgte fåreost og køb den lokale olivenolie med hjem.

Det er i dette område, du finder den mest fotograferede cypressvej i hele Siena provinsen. I kan jo lave en lille konkurrence hinanden imellem, om hvem der laver det mest originale foto af lige præcis den vej.

Den mest fotograferede cypressvej i hele Siena provinsen

Nærmeste by er den hyggelige Asciano – og I er kun 40 min fra Siena.

Crete Senesi området byder på mange andre spændende oplevelser.

Asciano

Nærmeste lidt større landsby i Crete Senesi området er Asciano. Vi har en del ferieboliger i dette område – find dem her.
Hovedgågaden hedder “Corso Matteotti”. Her finder du butikker og hyggelige restauranter.

Jeg spiser altid på restauranten “La Mencia” – Via G. Matteotti 85, Tel. 0577 718227, når jeg er rundt og besøge vores ferieboliger i området.

“La Mencia” er helt sikkert et besøg værd

Spis i den hyggelige gårdhave

Termiske bade i Asciano området:

Her får du mine anbefalinger til en heldags-oplevelse med termiske bade, wellness og energiboost. Kurbade, hvor du kan få skønhedsbehandlinger eller bade i helbredende kildevand:

Rapolano Terme

Antica Querciolaia

Terme di San Giovanni Rapolano

Eroica cykelløb i Toscana

I dette landbrugsområde er kun hovedvejene asfaldterede mens vejene til ferieboligerne og mellem de små landsbyer er af grus – de kaldes ”strada bianca” – netop fordi grusvejene i område er hvide. En gang om året arrangeres et Vintage style cykelløb, meget fysisk hårdt cykelløb på disse hvide grusveje. Det såkaldte Eroica løb. 

Der er forskellige længder af ruter (fra 32 km til 209 km) og alle ruter er på grus. Hvis du er cykelinteresseret er det et fantastisk løb at deltage i. Afholdes i oktober med book din feriebolig i god tid for der bliver hurtigt booket op. Du er meget velkommen til at kontakte mig for tips til ferieboliger i området, hvor Eroica cykelløbet afholdes.

Eroica cykelløb

Hårdt cykelløb på disse hvide grusveje

Trøfler i Asciano området

 Dette område af Toscana er desuden kendt for sine trøfler. Min personlige favoritret er faktisk Tagliolini al tartufo. Tynde friske pastabånd med smør og trøfler revet ovenpå. Ummm, bare tanken gør mig helt sagelig. Der afholdes 2 trøffel festivaller i Asciano området. I november og i marts. Super mulighed for at smage denne delikatesse lige efter den er gravet frem af jorden.

Andre ting at opleve i Crete Senesi / Asciano området

Hver 2. søndag i måneden afholdes der et loppemarked i det historiske centrum af Asciano. Sjove arveting og herligt skrammel, men der hersker en skøn markedsstemning – og I kan jo kombinere med en frokost på en af byens lækre restauranter.

I april er der artichoke festival i Chiusure – en lille hygegelig by tæt på klosteret Monte Oliveto. Selve klosteret Abbazia di Monte Oliveto er et must see, når du er i området.

I maj, er der en middelalderlige festival i Serre di Rapolano.

September er generelt festivalsmåneden i Asciano. I byen vil du opleve flag der repræsenterer byens forskellige distrikter og her afholdes et palio løb – ligesom det hendte heste løb i Siena men i Asciano bruger de æsler.

Kontakt mig, hvis du vil have tips til valg af bolig i Crete Senesi området eller se dem selv her under:

Villa til 10 personer med privat pool ved Asciano | Crete senese området – se her CRETE. Skøn udsigt over det bakkede landskab og central beliggenhed ikke langt fra Siena og de andre spændende borgbyer i området.

Bo på en vingård med stor og børnevenlig pool. Oplev denne Agriturismo med flere lejligheder til 6 personer ved Asciano | Siena området se lejlighed Monti. Det er blot en af lejlighederne på stedet.

Søg andre ferieboliger i Asciano | Siena området her – eller kontakt mig for gode råd.

Jeg har set alle boligerne personligt.

Populære områder

Vil du læse mere om de forskellige regioner i Italien, inden du beslutter, hvor du booker feriebolig?
Klik dig frem nedenfor eller gå tilbage til artikel oversigten for at læse mere inspiration.

Elisabeth2
Spørgsmål?
Vi samler på glade kunder

“Vores mission er, at give vores gæster en autentisk oplevelse i lige det område og i den feriebolig, der passer til deres behov.”

Lars
13-06-2017
Læs mere
"Vi synes det var fin service I ydede, og huset levede helt op til forventningerne. Rigtig fint. Vi er meget tilfredse med jeres service."
Kamille
05-08-2023
Læs mere
"Rigtig god service og hurtig respons. Det er absolut ikke sidste gang vi bestiller hos Jer og vil klart anbefale det til andre."
Pernille
27-07-2023
Læs mere
"Det er gået fint med at bestille etc, via jer, og vi har fået hurtigt svar på vores spørgsmål. Vi har været meget tilfredse. Vi har allerede anbefalet jer til gode venner :)"
Niels Christian
10-10-2022
Læs mere
"Helt perfekt. Meget fin service inden bestilling med hurtige svar på alle spørgsmål. Vi bestiller ved dig igen :-)"
Lene
31-07-2023
Læs mere
"Det er altid en fornøjelse at bestille gennem Danitalia - og anbefaler gerne til venner og familie, når de vil til Italien."
Tidligere
Næste

Change language