Man kan jo ikke sige Pisa uden at alles tanker henledes på et vist skævt tårn – hvilket også er den primære årsag til, at størstedelen af Pisas turister er endagsturister eller måske endda halvdagsturister. De kommer med flyet til Pisas Lufthavn, drøner så ind til byen for at se det sjove, skæve tårn og ta’ en selfie med tårnet i baggrunden og så afsted igen.
Men på denne måde finder de aldrig rigtigt ud af, om denne italienske by i det vestlige Toscana måske også havde andre ting at byde på.
Hvorfor haste sådan afsted igen? Hvorfor ikke ta’ nogle dage i og omkring Pisa og virkelig udforske området, gå på opdagelse og finde ud af, hvad Pisa ellers kan? Læs også min insider guide til andre seværdigheder i Pisa her.

Selfieturister og lommetyve

Men lad os så starte med det skæve tårn. Selvom det ikke behøver være den eneste ting på din ‘to-see’ liste i Pisa, er det helt sikkert et besøg værd. For det er da en ikonisk bygning.
Et klokketårn på over 55 meter der hælder knap 4 grader og som stadig står oprejst så mange år efter opførelsen i 1350. Det er da i sig selv imponerende!
Og selvom det jo oftest er det skæve tårn, der løber med al opmærksomheden, er der også masser af andre ting, der fanger opmærksomheden, når man ankommer til Piazza del Duomo i Pisa.

For det første er der selvfølgelig Pisas domkirke, som det skæve klokketårn tilhører, og det runde dåbskapel for enden af kirken. Går du ind i turistinformationen bag kirken og det skæve tårn, kan du her købe en billet med adgang til begge attraktioner. Eller hvis du ikke har behov for at komme op i tårnet, kan du få en gratis billet med adgang til kirken på et bestemt tidspunkt. Det er absolut det hele værd at besøge kirken indvendigt og se de storslåede udsmykninger.

pisas domkirke - danitalia sommerhus i italien

Udsmykning i Pisas domkirke

For det andet er det ren underholdning i sig selv at se alle de begejstrede turister, der står på rad og række langs plænen og laver den ene posering, der er bedre end den anden til at forevige deres billede af dem selv foran det skæve tårn. Alt lige fra klassikerne, hvor man læner sig op ad tårnet eller med to fingre holder på toppen og på bunden af tårnet, som om det er et lillebitte tårn, man står med mellem fingrene til mere kreative og frække udgaver, hvor man f.eks. fotograferer tårnet i en isvaffel eller lægger sig fladt ned og spreder benene, så tårnet tydeligt viser en kæmpe fallos.
Åh ja, der er skam masser af underholdning at finde ved det skæve tårn i Pisa.

Turister i pisa - danitalia sommerhus i italien

Turisterne foran det skæve tårn bidrager til megen underholdning

Men pas på! For Piazza del Duomo er et slaraffenland for lommetyve og når din opmærksom ryger over på det skæve tårn eller på alle de underholdende selfiepositioner, slår lommetyvene til. De er professionelle og det går lynhurtigt. Så sørg for at have dine værdigenstande gemt godt af vejen inde på kroppen når du besøger en turistfælde som det skæve tårn i Pisa – det vil være så ærgerligt at miste penge, pas og briller allerede på førstedagen af ferien, ikke?

Gå på opdagelse i de små gader

En god måde at se byen på er ved at gå rundt gennem de små gader og selv finde frem til de små, hyggelige caféer, isbutikker og hvad du ellers er interesseret i. På den måde kommer du også lidt væk fra de dyre caféer der ligger lige ved siden af det skæve tårn. Læs evt. min insider guide til andre seværdigheder i Pisa her.

På vej væk fra tårnet kan du f.eks. gå gennem Botanisk Have, over floden Arno og ned til den hyggelige plads Piazza Vittorio Emanuele II.
Dette er et dejligt sted at sidde og nyde solen og studere mennesker, der passerer forbi.
Pladsen her ligger nemlig tæt på stationen, så der er masser af liv uden at være helt så tætpakket som ved det skæve tårn.

På vejen derned, så slå endelig et smut forbi Ars Café & Bistrot på Corso Italia 122. Her har den flinke og idérige indehaver opfundet en kage inspireret af…ja, gæt selv…det skæve tårn.
En sjov måde at markere på, at du nu har set det skæve tårn med dine egne øjne, og ikke bare i turistbrochurerne.

pisa kage - danitalia sommerhus i italien

På Ars Café & Bistro kan du få en kage formet som det skæve tårn

Middelhavet lige i baghaven

En anden fantastisk ting ved Pisa er at Middelhavet ligger kun en cykeltur derfra – eller 10 minutter i bil. Bare 13 kilometer fra Pisas centrum ligger nemlig byen Marina di Pisa ved floden Arnos udløb i havet.
Her kan du både hoppe i bølgen blå og lun og bare dase i solens stråler på stranden og du kan bruge en søndag eftermiddag på at gå på udkig i de spændende boder på gademarkedet.

Marina di pisa - danitalia sommerhus i italien

Blot 13 kilometer fra Pisas centrum støder du på Middelhavet

Marina di Pisa består af en lang strandpromenade med masser af (seafood)restauranter og strandbarer, så om sommeren oser her af liv og glade dage. Kommer du derimod lidt udenfor højsæsonen er der rig mulighed for at få en stor del af stranden for dig selv – og badevandet er stadig varmere på dette tidspunkt end det er langt ind i de danske sommermåneder.

Leder du efter en feriebolig eller ferielejlighed i nærheden af Pisa?
Vi har udvalgt nogle skønne ferielejligheder og fritliggende feriehuse & sommerhuse med egen pool i Pisa. Kig her.

Så tro endelig ikke, at det eneste, Pisa har at byde på, er et skævt klokketårn. Nej, der er masser at opleve her i området. Rigtig god fornøjelse når du selv går på eventyr i og omkring Pisa!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *