4 fantastiske steder at besøge

Har du overvejet at besøge Italien i efteråret? Hvis du ikke har det, bør du overveje det? Vejret er fantastisk, temperaturerne er stadig lune, turisterne er færre og priserne er lavere.

Efteråret er hurtigt ved at blive én af mine yndlingssæsoner for at rejse til Italien. Steder som Firenze og Venedig er meget dyre om sommeren på grund at de højere “turistpriser”, det kan ofte være ekstremt varmt og der er mange udenlandske turister. Men når september slutter, blæser de køligere vinde den hårde sommervarme lidt til side og naturens farver ændrer sig i et farveorgie af efterår.

Derfor skal du besøge Italien i efteråret
Der er utallige grunde til at besøge Italien i efteråret – køligere vejr, billigere priser, langt færre turister, gode fotomuligheder, skønne mad og vin-festivaller og der er endda mulighed for at have en fantastisk strand helt for sig selv.

1) Efterår Italien: fantastisk vejr

Det er altid svært at forudsige vejret – og i disse år er det næsten muligt. Men, helt generelt, så kan du godt satse på at september i Italien, stadig er varm og solrig. Temperaturerne begynder at falde om natten, men dagtemperaturerne vil stadig ligge mellem 25°. (30° i Syditalien).
I efteråret er der normalt mere regn end om sommeren – regnen starter normalt i slutningen af september, med hyppig og kraftig nedbør i oktober og november. Temperaturerne falder i løbet af oktober og november – i oktober vil du stadig opleve temperaturer omkring 18-20 °, mens det i november vil ligge omkring 10-15°. Sammenlignet med Danmark er vejret i Italien normalt rigtig dejligt i efteråret!

2) færre turister

Dette er nok den primære grund til at besøge Italien i efteråret. Antallet af turister begynder at falde fra slutningen af ??august og fremefter, især efter skolerne starter igen. I oktober og november er der langt færre turister i Italien sammenlignet med forår og sommer – men regn med at de større byer stadig er ret travle.
November er en af ??de bedste måneder hvis du ønsker at undgå de store turistmængder i byer som Rom og Firenze. Omvendt vil det være hvis du planlægger at besøge steder som Sardinien, Puglia eller Alperne. Her kan det være meget stille – måske lidt for stille?

3) Billigere priser

Færre turister betyder billigere priser hvilket gør din efterårferie i Italien til en budgetvenlig mulighed.

Turisttilstrømning og priser følges ad. De stiger og falder i samme takt. Hvis du overvejer en ferie i de store byer eller i det sydlige Italien, hvor det varme vejr varer længere, forbliver priserne høje indtil midten af ??oktober. Et godt tip er at de samme steder har tendens til at falde dramatisk i november.

4) Fantastiske foto muligheder

Hvis du er til landskabfotografering, ved du, at der ikke er noget bedre end en kølig og klar høstdag til at fange det Insta-perfekte billede – og du er ikke nødt til at vente på turister og andet godtfolk flytter sig, som du tålmodigt gør i sommerperioden. Og hvis du kan lide naturen, er oktober og november det perfekte tidspunkt at “knipse” efterårsløvet i al sin herlighed og flotte farvepragt!

5) Vendemmia og Food Festivals

I slutningen af september er der vendemmia (druehøst), og mange mad- og vinrelaterede festivaller finder sted. Du kan nemlig ikke undgå sagra i en af de mange landsbyer – hvor de fejre Sagra. “Sagra” er navnet på den traditionelle byfest i Italien, hvor lokale produkter og specialiteter bliver fejret – så hvis du kommer forbi en landsby hvor de fejrer sagra, skal du snyde dig selv for en oplevelse med en masse mad og vin. Nord- og CentralItalien kan specielt anbefales, hvis du er til fantastisk til mad og vinrelaterede festivaller.

Vendemmia og Food Festivals

Vendemmia og Food Festivals

6) Strande …

Som jeg nævnte før, varierer temperaturen i hele Italien i efteråret – Sicilien og Syditalien kan forblive meget varme (20 ° eller mere) selv i slutningen af november, mens Alperne kan opleve den første sne i oktober, omkring 2000 m eller så. Du får det hele i Italien.

Ok, Italien er et stort land – så hvad er de bedste steder at besøge i Italien i løbet af efteråret? Hvis jeg skulle vælge, ville disse 4 steder være mit valg!

Efterårsferie i Toscana - vin og madfestival - ferie i Toscana

Efterår i Toscana er oplagt til vin- og madfestival

1) Toscana

Selvfølgelig kan jeg ikke lade være med at nævne Toscana! Min “egen” region. I efteråret er vejret stadig godt og det er i denne periode du kan opleve en masse vin- og madarrangementer. Feks er det nu du skal opleve trøffelmarkedet i San Miniato og Volterragusto i Volterra. Smag på de italienske trøfler fra San Miniato, den toskanske vin fra Chianti eller San Gimignano eller den toskanske honning og chokolade. Du må heller ikke snyde dig selv for osten, olivenolien, løgmarmeladen eller de søde desserter. Altsammen en rejse værd til det efterårs-rolige Toscana.

2) Cinque Terre

De 5 magiske byer på den Liguriske kyst er næsten alles favoritter. Om sommeren er her rigtigt mange turister – faktisk så mange at oplevelsen på turen fra by til by kan blive lidt ødelagt. Bland andet derfor kan du med fordel bo i den nærliggende by Levanto. I september og oktober er antallet af turister på et minimum og vejret er stadig stabilt – efteråret er derfor en oplagt årstid at besøge Cinque Terre.

Efterår i Italien - ferie i Italien - Cinque Terre

Antallet af turister på et minimum og vejret er stadig stabilt

3) Sicilien

Hvis du besøger Italien om efteråret, men stadig vil have sommerens lune, er min anbefaling at tage til Syditalien. Italien er over 1200 km lang, og de sydlige regioner har ofte stadig godt vejr, når Alperne er dækket af sne. Oktober og november er et godt tidspunkt at besøge Sicilien – det er ofte varmt nok til at tage på stranden og bade, og det er også den perfekte tid, hvis du vil på vulkanvandring på Etna eller besøge Sicilien.

4) Le Marche

Hvis du leder efter et hyggeligt område med masser af natur og landlig idyl er Marche det helt rigtige sted. Her finder du “dolce vita” i efteråret, gå en tur på Senigallia stranden eller stranden ved Mount Conero – du har hele dette stykke skønne natur, næsten helt for dig selv.

 

Her finder du "dolce vita" i efteråret - ferie i Italien efterår

Her finder du “dolce vita” i efteråret

Disse 4 italienske destinationer til en efterårsferie er blot et forslag – der er mange flere steder, der er vidunderlige i oktober og november.
Kontakt mig hvis du gerne vil opleve Italien i efteråret – så sender jeg et skræddersyet forslag til din ferie.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *