En overset seværdighed i Toscana.

Ikke langt fra Lucca, ligger strandbyen Viareggio. Om sommeren er det en skøn badedestination med lange brede sandstrande, børnevenligt badevand og en charmerende promenade med butikker og restauranter.
Om vinteren ligger byen mere øde hen. Bortset fra Februar, hvor der afholdes et af Italiens største karneval ”Il Carnevale di Viareggio”. Karnevallet i Viareggio er værd at rejse efter.

Historien om Karnevallet i Viareggio

Karnevallet i Viareggio kan dateres tilbage til 1873 tallet, hvor det bedre borgerskab i byen yndede at klæde sig ud i farverige kostumer. De mægtige maskeradeoptog i gaderne blev hurtigt en tilbagevendende tradition men det udviklede sig hurtigt til det optog, man kan opleve i dag. Imponerende figurer bygget i papmaché der transpoteres gennem gaderne.

Oplev karnevallet i dag

Karnevalsoptoget afholdes 5 gange i løbet af februar måned fordelt over lørdage og søndage samt Fastelavns tirsdag. Her kan I opleve de meget store imponerende papmaché figurer i farvestålende farver. Forarbejdningen af papmaché er et vigtigt håndværk i Viareggio og mange arbejder hele året rundt på figurerne. Det er imponerende kunstværker. Der afholdes konkurrence om hvilken vogn der er den mest original. Efterhånden repræsenterer vognene offentlige figurer som politikere, musikere og skuespillere – der ofte bliver gjort grundigt grin med.

Mange af lokalbefolkningen er også klædte ud og der er dans, musik og gøjlere i gaderne.
Optoget afholdes på ”Lungomare” – strandpromenaden i Viareggio, som løber langs stranden.

Det kan være en udfordring at finde parkeringsplads, så overvej at tage toget til Viareggio. Se togtiderne her www.trenitalia.it

Hvis I kommer til området i andre perioder end februar, kan I overveje at besøge det lille karnevals museum: Cittadella del Carnevale di Viareggio
Via Santa Maria Goretti – 55049 Viareggio
Tel. 0584 53048 – Fax. 0584 51176
Åbningstider ifgl. deres hjemmeside:
fra oktober til maj: mandag, onsdag og fredag kl. 10.00 til 12.00
fra juni til august: mandag og fredag fra kl. 10.00 alle 12.00
Læs mere om karnevallet her http://viareggio.ilcarnevale.com/en/

Kom selv og oplev karneval på Museo Cittadella del Carnevale i Viareggio

Er du interesseret i selv at opleve karneval i Italien? Du kan bo i en lejlighed pool eller hvad med eget hus med plads til hele familien – og selvfølgelig en lækker pool til børn og barnligesjæle.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *