Il Dolce Di Mars /Italiensk konfektkage opskrift

Torta di Mars / Marsbarkage – Kært barn har mange navne.

Denne konfektkage har været min veninde Giuliana`s hemmelighed i årevis. Den var altid at finde, når vi holdt børnefødselsdag rundt om poolen, i bakkerne over Lucca.

Det er en super hurtig og nem kage som laves med få ingredienser og uden ovn. Perfekt i den toscanske sommervarme, men også mindst lige så god under de danske himmelstrøg.
Lav den et par timer inden den skal spises, så den får tid til at sætte sig.

Ingredienser til Marsbarkage – italiensk konfekt kage

  • 6 alm. Marsbar
  • 60 gram smør
  • 150 g (ca) puffet ris – Kelloggs morgenmads puffet ris

Smelt smør og marsbar i en stor gryde ved lav vare. Rør hele tiden rundt, så det ikke sætter sig fast i bunden.
Når massen er smeltet, køles det en smule af. Tilsæt nu de puffede ris indtil massen ikke kan tage mere. Det er svært at sige hvor meget, men risene skal alle være vendt i karamelmassen.
Hæld blandingen i en aluminiumsform eller en lille bradepande der er foret med film og tryk det godt sammen til en flad firkant. Det er vigtigt du samler og presser massen godt sammen, ellers kan den ikke skæres i mindre stykker når den har sat sig. .
Pak den ind i film og sæt i køleskabet i min. 2 timer
Efter et par timer er den klar. Kagen skæres i mindre stykker / tynde skiver og serveres som den er.

Tips til Marsbarkage

Du kan dekorere overfladen af ​​Marsbarkagen med 50 gr mælkekokolade og 50 gr hvid chokolade. På denne måde får du en meget elegant effekt. Du kan også skære den ud i rektangulære stænger som en lækker snack til dine børn.

Sådan opbevarer du Marsbarkagen

Marsbarkage kan fint holde sig i køleskabet i omkring 4 eller 5 dage. Hvis du skal bruge den senere, kan du også fryse den og så kan den holde sig i omkring to uger. Den er stadig lige så lækker og sprød, men HUSK at lukke den i en lufttæt pose eller anden emballage, inden du fryser den

 
Tilbage er der bare at sige Buon Appetito.
Kender du en anden variant af kagen, så skriv endelig til mig herunder. Der er sikkert andre som også har deres helt egen version af denne lækre og nemme kage, og det er altid godt at få ny inspiration.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *