Ferie i Vinci området

Vinci – hvis du gerne bo super centralt i Toscana. Oplev Vinci området på din ferie i Toscana. Ja, det er faktisk her Leonardo da Vinci blev født.

Han beskrives i Wikipedia som maler, billedhugger, arkitekt, ingeniør, opfinder, botaniker, anatom og forfatter. Leonardo da Vinci betragtes som et klassisk renæssancemenneske. Mindre kendt er det, at han også var en dygtig musiker, sanger og lyrespiller. Findes der nogle i dag med så bred en kunnen?

Færre turister i Vinci området

Området er ikke så kendt – endnu – men her er rigtig smukt. Faktisk holder jeg selv hvert år en 3-4 dages ferie i dette område med min egen familie. Det er blevet en tradition, ingen sommer uden Vinci. Så kan jeg slå to fluer med et smæk. Besøge og kontrollere de boliger vi har omkring Vinci og slappe af ved poolen, foran en uforstyrret udsigt. Det, jeg personligt rigtig godt kan lide i Vinci, er det uspolerede landskab med de små borgbyer, hvor tiden synes at have stået stille.

Hvis I er en stor familie, kan I f.eks leje en hel vingård ved Vinci. Se Podere Billo her.

Kikker du efter et stenhus med privat pool i Vinci, så prøv at se villaen Barbara her.

Vinci – Leonardo’s fødeby


Skulptur af Leonardo da Vinci`s modeller

Når du er i Vinci by, kan du godt mærke at Leonardo er født her. Oppe på pladsen står nogle af modellerne til hans opfindelser og der er et par souvenirbutikker. Jeg synes det er en god anledning til at tale med børnene om hans opfindelser og sætte lidt gang i deres fantasi. Her er også et lille museum men jeg undrer mig hvert år over, hvor lidt kommunen gør for at promovere Leonardo da Vinci`s fødeby. År 2019 var speciel for det var 500 års jubilæum for hans dødsdag.

Vinci – hvor skal man spise? Restauranter i Vinci

Jeg har mine restauranter, som jeg besøger hvert år. Restaurant La Torretta i Vinci ny er en af dem. Det er så 50`er agtigt og jeg tror faktisk ikke tjenerne taler engelsk. Vær forberedt, her er grimt og man kan ikke sidde udenfor – men man spiser ”som i gamle dage” – solide portioner og en ærlig regning. Med 3 sportsdyrkende teenager, er det noget, jeg har lært at sætte pris på. De har en lækker hovedret hvor du får grillen hen på bordet og selv kan bestemme hvor meget kødet skal steget. De italienske bolig ejere som jeg kender godt i området, anbefaler ikke restauranten til deres gæster. De synes det er pinligt gammeldags, hvor jeg siger, at det er netop det, der er den fede oplevelser. Finpolerede restauranter har vi nok af, hvor vi kommer fra.

La Torretta – autentisk italiensk mad

Vi er også hvert år på restaurant Adriano der ligger i byen ved siden af Vinci: Cerreto Guidi. Kør evt. lidt før og besøg Castello dei Conti Guidi – slottet. Adriano er lidt kønnere, skøn terrasse (book bord for der er få pladser) og man spiser forrygende. Ikke så karakteristisk som La Torretta men et rigtig godt sted.

Book bord for der er få pladser

Udflugter fra Vinci

Når vi ikke spiser eller ligger ved poolen, så tager vi nogle turer. Vinci området ligger super centralt. Jeg kan godt lide Pistoia om aftenen. Der er et meget smukt antikt centrum og to pladser, der summer af liv. Fyldt med restauranter. Læs meget mere om Pistoia og bliv inspireret til en feriedag med kultur, stemning og lækre italienske retter – i denne artikel.

Hvis vi vil på shopping kører vi enten til Montecatini Terme. Byen er vel efterhånden nu mest kendt som udgangspunkt for de mange billige busture i Toscana, men engang var her mondænt og der er stadig gode butikker.

Ellers tager vi til Firenze og altid med toget fra Empoli, det er så meget lettere at parkere der i stedet for at køre i trafikken i Firenze centrum. Toget fører dig lige ind i centrum.

Se togtider på www.trenitalia.it. 

Ellers er der også et stort shopping center i Empoli som er ret tæt på Vinci hvis man skråer ind over og tager vinruten.

De termiske bade – Grotta Giusti

En anden ting jeg gjorde et år med min datter, var at besøge Grotta Giusti. Det er et termisk bade sted ikke langt fra Vinci. Man kan enten bade i den store pool med termisk vand men vi valgte i stedet for at gå ned i grotten. Det var en spooky oplevelse. Tag badetøj med. Man får en badekåbe og bliver derefter lukket ind i grotten og går bare ned og ned og ned. Undervejs er der liggestole. Luftfugtigheden skulle være rigtig godt for vejrtrækningsproblemer. Vi fik også fornøjelsen af en lille grøn – sikkert ufarlig – slange, der krydsede vores vej. Nu var det jo en mor datter forkælelsestur, så vi sluttede af med at få den skønneste massage. De er meget professionelle.

Er du fristet til en ferie i dette skønne område?
Så hjælper jeg meget gerne med at finde den helt rigtige feriebolig til jer.

Populære områder

Vil du læse mere om de forskellige regioner i Italien, inden du beslutter, hvor du booker feriebolig?
Klik dig frem nedenfor eller gå tilbage til artikel oversigten for at læse mere inspiration.

Elisabeth2
Spørgsmål?
Vi samler på glade kunder

“Vores mission er, at give vores gæster en autentisk oplevelse i lige det område og i den feriebolig, der passer til deres behov.”

Lars
13-06-2017
Læs mere
"Vi synes det var fin service I ydede, og huset levede helt op til forventningerne. Rigtig fint. Vi er meget tilfredse med jeres service."
Kamille
05-08-2023
Læs mere
"Rigtig god service og hurtig respons. Det er absolut ikke sidste gang vi bestiller hos Jer og vil klart anbefale det til andre."
Pernille
27-07-2023
Læs mere
"Det er gået fint med at bestille etc, via jer, og vi har fået hurtigt svar på vores spørgsmål. Vi har været meget tilfredse. Vi har allerede anbefalet jer til gode venner :)"
Niels Christian
10-10-2022
Læs mere
"Helt perfekt. Meget fin service inden bestilling med hurtige svar på alle spørgsmål. Vi bestiller ved dig igen :-)"
Lene
31-07-2023
Læs mere
"Det er altid en fornøjelse at bestille gennem Danitalia - og anbefaler gerne til venner og familie, når de vil til Italien."
Tidligere
Næste

Change language