Glutenfri ferie i Lucca

Jeg får ofte henvendelser fra feriegæster, vedr. cøliaki og glutenfri ferie i Lucca. For få år tilbage var det svært at finde glutenfri produkter i Lucca. Produkterne var henvist til en særlig “celiaca”-afdeling på apotekerne, og sortimentet og kvaliteten var mildest talt dårligt.

Der var få undtagelser i storbyer som Firenze og Rom. Her havde enkelte bio- eller økobagerier nogen gange glutenfrit brød. Men at finde en restaurant, der specialiserede sig i eller tilbød en glutenfri menu eller glutenfrit brød til dit måltid..? Nej desværre.

Lucca er oplagt til glutenfri ferie i Italien

Det er blevet nemmere at gå på restaurant og spise glutenfri i de større byer, men det kan stadig være lidt af en jungle at finde produkter og fødevarer i byer.
Men i en by som Lucca er det blevet nemmere at leve glutenfrit. Selvfølgelig er der altid risotto og kødretter, men egentlige glutenfri produkter er der kommet flere af i feks specialbutikkerne.

Glutenfri specialbutikker / Bagerier i Lucca

Mamey Lucca, Via Pisana 998
Dette er nærmest et glutenfrit cøliaki-center. De har et bredt udvalg af glutenfrie produkter – både friske men også langtidsholdbare. Her finder du også mere sjælne fund som fuldkornspasta og kiks. Deres håndlavede pasta (mere end 10 forskellige mærker) fra Felicia og Massimo Zero er min favorit, men i det hele taget er produktudvalget, noget af det bedste jeg har set i Italien. Mamey arbejder med flere forskellige glutenfri bagere og mærker, som leverer friske produkter: Sabrina, Granozero, Laboratorio Graziosi – for blot at nævne nogle få af dem. (27.03.2021 denne butik er måske lukket)

 

 

Mamey: glutenfri ferie i Lucca

Starbene, Via Catalani 200
Glutenfri bager. Prøv feks deres friskbagte glutenfri brød og focaccia. Dette er den bedste bager, hvad angår tekstur og smag i brødet. Og det er også det eneste hvor du finder friskbagt (ikke frosset og indpakket) fuldkorns brød (lavet på boghvede / “Sarraceno”). Det er ikke en café hvor du kan sidde og nyde en kop kaffe, men de sælger focaccia pizza og kager, som kan tages med og nydes til en kop eftermiddagskaffe, på et af byen torve.

Restauranter og pizzeriaer i Lucca der serverer glutenfri

Ristorante Giglio, Piazza Del Giglio 2
Denne restaurant ligger inden for murerne og tæt på Duomo. De har et godt udvalg af cøliaki-retter (ud over salater, kød og risotto) De serverer glutenfri brød til maden. Ejeren og personalet er meget venlig og imødekommende og der er en hyggelig stemning.

 

Ristorante Giglio: glutenfri ferie i Lucca


Mara Meo Pizzeria, Piazza San Francesco 17
Her kan du vælge at få din pizza serveret glutenfri og du kan skylle din pizza ned med en glutenfri øl! Det er et take-away sted, så forvent ikke at du kan sidde og spise som på en almindelig restaurant. Find i stedet en hyggelig park og nyd en ægte italiensk pizza.

 

Mara Meo Pizzeria: glutenfri ferie i Lucca


Pizza Da Felice, Via Buia 12
Et lille hyggeligt – og travlt – sted som ligger inden for murerne. Hvis du spørger mig er det det bedste glutenfri pizzaria i Lucca. Prøv også deres berømte og meget lækre kikærtekage (cecina), som er en naturlig glutenfri toscansk specialitet.

Pizza Da Felice: glutenfri ferie i Lucca

Felice Restaurante, Via Buonamici 352
Her kan du købe glutenfri pizza, og de har en meget varieret menu, med mange naturlige glutenfrie retter. Du kan vælge en mere mættende version af dit brød, lavet som “integrale” (fuldkorn) eller lavet på kamutmel.

Felice Restaurante: glutenfri ferie i Lucca

Da Leo Pizzeria / Trattoria, Via Tegrimi 1
Denne ligger uden for centrum, og får gode anbefalinger af de lokale i Lucca. Her finder du alle former for pizza, og de sælger glutenfri øl og glutenfri desserter. Menuen skifter ofte afhængig af årstider og råvarernes tilgængelighed. Her kan du også få skønne salater og charcuterie og oste tapas etc. Det er en meget hjælpsom og venlig ejer, som er lydhør overfor cøliaki-behov. Så det er bestemt turen værd, hvis du vil besøge dette skønne sted uden for Lucca’s centrum

Da Leo Pizzeria glutenfri ferie i Lucca

Store supermarkeder i Lucca

Coop, Viale G. Puccini 1721
Her finder du et godt udvalg i glutenfri produkter, herunder mel, pasta, kager, kiks etc. Men ikke så godt et udvalg som hos Esselunga
Esselunga, Viale S. Concordio 665
Her finder du et stort udvalg af især glutenfrie pastaer, mindst 10 forskellige typer og de har specialområder i butikken med glutenfrie produkter. Her finder du brød feks Schär’s fuldkorns sandwichbrød, og kager og bageblandinger osv. Du kan også købe quinoa, boghvede og garbanzo-bønnemel eller vermicelli og asiatisk rispasta. Her går du ikke forgæves hvis du skal købe glutenfrie produkter i Lucca

Naturlige Bio / Økologiske markeder

Natura Si, Viale Carlo Del Prete 347
Dette er en super god butik til særlige kostbehov. Her findes agave sirup, mandelsmør, specialmælk, special korn, kokosmæld og andre lignende fødevarer, der ellers ikke er let at finde i Italien. Priserne er forholdsvis høje for denne type produkter – men det gælder overalt i Italien.

Natura Si Supermarked Lucca glutenfri ferie i Lucca

Gode tips til glutenfri ferie i Toscana

Hvis du kører uden for Lucca området, har “Schär Gluten Free” et website, du med fordel kan benytte. Det gør det lidt nemmere at køre rundt til de små byer i Italien og finde skønne cøliaki-steder. Her kan du finde glutenfrie pizzariaer og restauranter og du kan ringe og reservere et bord eller forhøre dig om hvad deres glutenfrie alternativer er. Websitet dækker kun Toscana – men når du holder ferie i Toscana er det en stor hjælp.

Har du spørgsmål til din næste ferie i Lucca eller Toscana?
Så er du altid velkommen til at kontakte mig.
Jeg har boet i Lucca i 20 år og er meget lokalt kendt.

Populære områder

Vil du læse mere om de forskellige regioner i Italien, inden du beslutter, hvor du booker feriebolig?
Klik dig frem nedenfor eller gå tilbage til artikel oversigten for at læse mere inspiration.

Elisabeth2
Spørgsmål?
Vi samler på glade kunder

“Vores mission er, at give vores gæster en autentisk oplevelse i lige det område og i den feriebolig, der passer til deres behov.”

Lars
13-06-2017
Læs mere
"Vi synes det var fin service I ydede, og huset levede helt op til forventningerne. Rigtig fint. Vi er meget tilfredse med jeres service."
Kamille
05-08-2023
Læs mere
"Rigtig god service og hurtig respons. Det er absolut ikke sidste gang vi bestiller hos Jer og vil klart anbefale det til andre."
Pernille
27-07-2023
Læs mere
"Det er gået fint med at bestille etc, via jer, og vi har fået hurtigt svar på vores spørgsmål. Vi har været meget tilfredse. Vi har allerede anbefalet jer til gode venner :)"
Niels Christian
10-10-2022
Læs mere
"Helt perfekt. Meget fin service inden bestilling med hurtige svar på alle spørgsmål. Vi bestiller ved dig igen :-)"
Lene
31-07-2023
Læs mere
"Det er altid en fornøjelse at bestille gennem Danitalia - og anbefaler gerne til venner og familie, når de vil til Italien."
Tidligere
Næste

Change language