HOLD JUL I TOSCANA

Jul og nyttår i Toscana: Hvor, hva og når!

Lukker og slukker alt mellem jul og nyttår i Toscana? På ingen måte… Her er det nesten flere aktiviteter enn på andre tider av året. Jeg har skrevet denne artikkelen til deg som ønsker informasjon om jul og nyttår i Toscana og Firenze. Du får et hurtig overblikk over hva du kan oppleve i desember og januar.

Jul og nyttår i Toscana: Hvor, hva og når!

Juleferie i Italia

En juleferie i Italia er nemlig noe helt spesielt. Jeg mottar ofte spørsmål om jul- og nytårsferie i Lucca, Firenze og Toscana. Særlig spørsmålet: «Er alt lukket og slukket?» eller «Hvad er åpent i juleferien mellem jul og nyttår?»
Det enkle svaret er: Toscana er aldri lukket for den nysgerrige reisende på utkikk etter gode opplevelser!

Har du spørsmål eller kan du ikke finne svar på spørgsmårt dittl er du alltid velkommen til å kontakte meg.

Hvor skal man bo i Toscana i Jul og Nyttår?

Jul er en fantastisk tid å være i Toscana i. De større byene som Firenze, Siena og Lucca avholder hvert år store julemarkeder og byerne er pyntet opp etter alle kunstens regler. Hold jul i Italia og opplev den katolske stemningen og de hyggelige tradisjonene.

Vil du bo i byen eller i egen villa?

Det viktigste å tenke på her er om du ønsker å have bil til rådighet. Lejlighetene ligger innen for bymuren, og villaene ligger billedskjønt i den italienske naturen. Ønsker dere en villa, skal dere planlegge å ha bil til rådighet. Uansettt hva du velger, er det min erfaring at det er en god ide å planlegge på forhånd hva dere gjerne vil nå å se – og med et minimum av planlegning vil du opleve en side av Toscana som mange aldri opplever. Herunder lokale festligheter, kulturelle arrangementer, lekre dufter og den italienske smak av jul.

Hva skal du oppleve Jul og Nyttår i Toscana?

Julemarkedene i Toscana

De «opprinelige» julemarkedene finnes ganske visst i det nordlige Italia som grenser opp til Østrike og inn i Tyskland. Men mange toscanske byer har årelange tradisjoner for hyggelige, sjarmerende og tradsjonsrike markeder, med gaveideer, Vin Brulé og ristede kastanjer.

Lokale Jule tradisjoner i Toscana

En riktig italiensk jul er først riktig når du har sett et eller flere av de oppstilte julekrybbene. I Toscana vil du kunne finne disse julekrybbene i enhver kirke. Ofte vil du oppleve at krybben er tom inntil den 24.desember, men udstillingene overgår ofte ens egen fantasi av overdådige dekorasjoner.

Jule Events

Utover julemarkeder og julekrybber i de store byene, er der mange av de mindre byene som arrangerer konserter og matmarkeder.

Jul og nyttår i Toscana – her er det byen Siena som feirer nytår

Disse byene skal du oppleve i julen

SienaPistoiaLucca og Firenze: opplev byene dekorert med hundrevis og tusenvis av eventyrlys, og en meget spektakulær feiring av julenissens ankomst 24.desember.

Vi ringer jul og nyttår inn i Toscana

Mange byer i hele regionen planlegger konserter og gatefestivaler med mat, musikk, dans og fester. Hvad kunne være mere romantisk end å feire midnattsklokkens slag i hjertet av en italiensk by? Hver by har sin egen måte å feire «nuovo anno» og mange restauranter tilbyr lange hyggelige middager. Når du er ferdig med middagen, uansett om du er på en restaurant eller hygger i ditt eget hus, går alle ud på gaten, og i mange byer vil der være underholdning, musikk og levende lys, og kvelden avsluttes med fyrverkeri.

PS: visste du at god jul på italiensk heter «Buon Natale»?

Gå ikke glipp av sesongens råvarer og mange smaker

Mange har spurgt meg om restaurantene lukker til jul og nyttår i Toscana. Det gjør de ikke! Tvertimot. Det toskanske kjøkkenet skal oppleves i dagene mellem jul og nyttår. Det er nå trøflerne og den friskpressede ekstra jomfruolje kommer på bordet, og på hvert et gatehjørne kan du kjøpe ristede kastanjer.

Og selvfølgelig ingen jul uten et glass gløgg. Eller hva med en av de italienske gaters spesialitet – varm kakao eller te med en ettermiddags panino til å varme seg på?

Håber du er blitt inspirert til å holde jul og nyttår i Toscana.

Bestiller du din jul- og nyttårsreise til Toscana her hos danitalia, kommer du til å bo i et håndplukket hus, hvorfra du har en perfekt base til å utforske denne skjønne regionen i Italia.

Populære områder

Gravida ut mauris suspendisse eleifend magna. Aliquet sed urna maecenas sapien quam sit.

Elisabeth2
Spørsmål?
Vi samler fornøyde kunder

«Vårt oppdrag er å gi våre gjester en autentisk opplevelse i akkurat det området og i feriehuset som passer deres behov.»

Arvid
2022-07-11
Les mer
"Hei! Siden 2011 har vi bodd i Al Borgo 7 ganger. Det var godt å komme tilbake etter Covid-19, og vi gleder oss allerede til neste gang. Vi likte godt de nye møblene på balkongen! Det er enkelt å bestille og servicen er alltid på topp. Takk for nå! Randi & Arvid"
Lisbeth
2015-09-30
Les mer
"Veldig bra, vi veldig gode råd med hensyn til hvilket hus som ville passe til gruppen. Og masse nyttig info."
Elisabeth
2015-09-24
Les mer
"Supert, god service og raske tilbakemeldinger."
Bjørn
2015-09-24
Les mer
"Bra WEB-sider, rask respons og god oppfølging. Vi kommer til å anbefale dere til andre."
Bjørn Øyvind
2015-09-23
Les mer
"Vi bestilte feriehuset gjennom Danitalia. De var meget hyggelige og serviceinnstilte. De kom med masse nyttig informasjon til oss før vi bestemte oss for hvilket hus vi ville ha. God informasjon og raske svar på spørsmålene våres. Hyggelige personale."
Previous
Next

Change language