LIVET ER VAKKERT I AREZZO

Arezzo – Kjenner du middelalderbyen?
Ikke et av de italienske bynavn som ringer en klokke på samme måte som Pisa eller Firenze, og faktisk er nettopp dette en av grunnene til å besøke Arezzo når du er i området. Her får du italiensk matkultur, arkitektur og historie, men uten å bli overrendt av andre norske turister som også har reist til Italia for å nyte sommervarmen. Lei ditt feriehus i Arezzo her.

Arezzo i Toscana

Er der nå likevel en liten klokke som ringer når du hører bynavnet Arezzo, eller når du ser bildene fra byen, er det temmelig sikkert, fordi du har sittet og felt en tåre til den rørende italienske dramafilm ‘Livet er vakkert’ af Roberto Benignis, hvor hovedpersonen Guido forsøker å hjelpe seg selv og sønnen sin til å overleve redslene i en jødisk konsentrationsleir ved å forestille seg at hele krigen er en lek. Flere av filmens scener er tatt opp nettopp i Arezzo, hvor Guido slår seg ned som bokhandler og møter sin kone i den første halvdelen av filmen.

Bak Fortezza Mediceas imponerende bygningsverk viser det seg en enestående utsigt over området.

Antikviteter på Piazza Grande i Arezzo

Er du bare i Arezzo en enkelt dag, får du her en anbefaling til hvordan du kan bruge dagen – etterfulgt av et par tips til det nærliggende område.
Ta gode vandresko på, og start turen ved det gamle romerske amfiteateret som står igjen som en ruin i den sentrale bydelen, med tilhørende museum.
Herfra kan du gå videre opp til fortet ‘Fortezza Medicea’ på toppen av byen, hvor du ikke bare kan nyte det imponerende bygningsverket, men også den enestående utsigten over landskapet.

Gå derfra ned gennem parken Passegio del Prato og videre ned til domkirken, som er blitt bygget over gravstedet som tilhører martyren og biskopen av byen, Saint Donato.
Etter denne historiske byvandringen er magen formentlig begynt å rumle og det vil derfor være nærliggende å gå ned til Piazza San Francesco – plassen foran kirken San Francesco – som summer av liv da flere av Arezzo’s beste caféer er plasseret her.
Her finner du blant annet Arezzos eldste café, Caffé dei Costanti fra 1804, som helt sikkert er et besøk verdt, og hvor du kan velge å sitte utenfor caféen og nyte en lekker tapas og et glas kølig hvitvin i solen.

Nyt f.eks. en lekker lunsj på Arezzos eldste café, Caffé dei Costanti

Piazza Grande i Arezzo

Når både mage og smaksløk er blitt tilfredsstilt, kan du fortsette turen til Arezzos hjerte, Piazza Grande, hvor det vrimler med små, hyggelige antikvariater.
Her, foran antikvariatene, får man virkelig fornemmelsen av hvordan italienere bare møtes på gaten og henger ut.
Der står gjerne en liten flokk italienske menn på en 5-6 stykker og snakker utenfor antikvariatene, når man går ned de smale sidegatene fra Piazza Grande – og vil du gjerne i snakk med noen lokale italienere er dette det perfekte sted! Uansett om du snakker italiensk eller ikke. Disse lokale skal nok, med fakter, mimikk og toneleie, forsøke å forklare deg hva de mener – og forsøke å forstå, hvad du mener – italiensk eller ikke. Så utover muligheten til å gjøre et godt antikvitetskupp, gir antikvariatene omkring Piazza Grande også et godt indblikk i den lokale kulturen.

Der er masser av hyggelige antikvitetshandlere på Piazza Grande

Assisi – I Frans af Assisis fotspor

Har du bil til rådighet under oppholdet i Toscana, så snyt ikke deg selv for en tur i de vakre naturomgivelsene nord for Arezzo.
Spenn sikkerhedsbeltet, og ras avgårde opp bergveiene som slynger seg opp til nationalparken Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi, hvor du plutselig ikke kan se annet enn fjell, trær og vassdrag til alle sider.
Og likevel ..det er ikke alt sammen uberørt natur. Man ser også tydeligt at det har vært mennesker her i mange, mange år. Blandt annet hvis du kører gennem fjellbyen Camaldoli eller besøker klosteret La Verna.

Vandrestiene opp til La Verna gir god mosjon

Frans av Assisis kloster La Verna

Liker du gode vandreturer, er det perfekt å parkere bilen i den nærliggende byen Chiusi della Verna og så gå vandrestiene opp til klosteret. Der er noen gode stigninger på veien opp, så det gir en pragtfull følelse når man endelig kommer opp de sidste brostensbelagte gater til toppen av fjellet, og ser klosteret komme til syne foran seg.
Klosteret var et av Frans av Assisis foretrukne steder å trekke seg tilbake for å be og fordype seg i studiene av forskjellige religiøse emner, og det var også her, på La Verna, at Frans av Assisi mottok sin stigmatisering. Derfor er klosteret den dag i dag også udtmykket med store veggmalerier, som forteller Frans av Assisis historie.

Uansett om du er religiøst og historisk interessert eller ei, er La Verna et fantastisk sted å besøke. Ikke minst for den vakre naturen og det imponerende bygningsverket som er bygget på toppen av, og inn i, en klippe.

La Verna er et imponerende bygningsverk bygget på toppen av,og inn i, en klippe

Caprese Michelangelo

Når du kommer tilbage til Chiusi della Verna, kan du slå et lite slag forbi klippen man mener har dannet baggrunn for Michelangelos berømte maleri, som viser skapelsen av Adam, hvor Gud og Adams hender møtes. Og er du interessert i Michelangelo og hans historie, så fortsett 20 minutter ned veien, til byen Caprese Michelangelo, hvor du finner fødehjemmet hans.

Naturlige skjønnhetsprodukter i Camaldoli

Et annet sted i nasjonalparken, som tidligere sagt rommer en masse historie, er byen Camaldoli, som primært består av klosteret, kirken og de tilhørende bygninger.
Et av de helt unike stedene i Camaldoli er det gamle apoteket, som både fungerer som et museum med utstilling av gamle bøker med oppskrifter på urtemedisin, vektskåler og øvrige funn fra gammel tid, men samtidig også er i full funksjon som apotek, hvorfra de selger lekre kremer og såper laget på naturlige ingredienser og produsert av munkene.

Det er spennende å gå på oppdagelse i de gamle medisinbøkene på det gamle apoteket i Camaldoli

Mountainbike ved Arezzo

Har du ikke fått nok mosjon på vandreturen opp til La Verna (eller hoppet du over der gjerdet var lavest og kjørte opp), er det også en fantastisk opplevelse å sykle rundt i nasjonalparken.
Men det er et must at det er en mountainbike – her snakker vi altså om fjell med 15% stigninger, så selv på en mountainbike skal man helt ned i det laveste giret – hvis ikke man blir nødt til å gå av og trekke sykkelen engang imellem.
Men selv om det er hardt, er det det hele verdt å oppleve nasjonalparken fra jernhesten – og hvilken fantastisk følelse det er, når man kommer hjem etter en lang dag i fjellet og er helt utkjørt av anstrengelsene.

Sykkelturen rundt i nasjonalparken er verdt det hele

Uansett om du foretrekker fjellsykling, cafébesøk eller kulturelle og historiske opplevelser, kan du få oppfylt ønskene dine her i området.
Så tro det ikke skulle være mulig at finne noe som passer til alle i familien ved å ta turen til Arezzo, La Verna og Camaldoli?

Inspirert for ferier i Arezzo?

Se denne vakre Agriturismo i Arezzo her.

Og andre feriehus her.

Populære områder

Gravida ut mauris suspendisse eleifend magna. Aliquet sed urna maecenas sapien quam sit.

Elisabeth2
Spørsmål?
Vi samler fornøyde kunder

«Vårt oppdrag er å gi våre gjester en autentisk opplevelse i akkurat det området og i feriehuset som passer deres behov.»

Arvid
2022-07-11
Les mer
"Hei! Siden 2011 har vi bodd i Al Borgo 7 ganger. Det var godt å komme tilbake etter Covid-19, og vi gleder oss allerede til neste gang. Vi likte godt de nye møblene på balkongen! Det er enkelt å bestille og servicen er alltid på topp. Takk for nå! Randi & Arvid"
Lisbeth
2015-09-30
Les mer
"Veldig bra, vi veldig gode råd med hensyn til hvilket hus som ville passe til gruppen. Og masse nyttig info."
Elisabeth
2015-09-24
Les mer
"Supert, god service og raske tilbakemeldinger."
Bjørn
2015-09-24
Les mer
"Bra WEB-sider, rask respons og god oppfølging. Vi kommer til å anbefale dere til andre."
Bjørn Øyvind
2015-09-23
Les mer
"Vi bestilte feriehuset gjennom Danitalia. De var meget hyggelige og serviceinnstilte. De kom med masse nyttig informasjon til oss før vi bestemte oss for hvilket hus vi ville ha. God informasjon og raske svar på spørsmålene våres. Hyggelige personale."
Previous
Next

Change language