Smukkeste bryllup i Italien

– uden at løfte en finger eller bruge hele opsparingen. Det hele startede med en idé – og et frieri selvfølgelig.

(Læs om: Romantiske steder at fri i Toscana) Vi var i gang med at planlægge det store klassiske bryllup i Danmark med 50-60 gæster, restaurant, menu, vin, fotograf og alt hvad det ellers indebærer. Men vi kunne ikke mærke os selv i det, og havde hverken lyst til at stå i centrum for så mange mennesker, eller at spendere så mange penge på én dag. ”Skal vi ikke tage til Italien?”, sagde min kommende mand, og eftersom jeg elsker at rejse, var jeg helt med på idéen.

Bryllup i Italien

Vi havde hørt om Danitalia gennem noget familie. Og vi kunne se, at de også kunne sørge for bryllupper. Derfor skrev vi en besked til Danitalia ud fra en feriebolig, vi havde set, hvor man kunne være 20 personer. Men Elisabeth kom med et andet bud. Da vi så forslaget, var vi ikke i tvivl! Vingården var lige det vi søgte: smukke omgivelser, god afstand til Pisa og Lucca, pool, mange soveværelser – og ikke mindst en smuk location til et romantisk bryllup i Italien.

Se denne skønne vingård her.

Vi blev kontaktet af Marie, der er Danitalias svenske kollega, som er bosat i Lucca. Marie er simpelthen så sød, og ville fra begyndelsen af høre vores kærlighedshistorie, hvad vi ønskede til vores romantiske bryllup i Italien og hvordan det hele skulle foregå. Vi følte os meget taget i hånden, og var overbeviste om, at Marie havde styr på det hele. Flere af vores venner og bekendte kunne dog ikke forstå, hvordan vi kunne sidde derhjemme og have ”is i maven” over at planlægge et bryllup over mail med en der sad 1.800 km væk.

Det har nok kendetegnet vores bryllupsplanlægning. Vi har taget det meget stille og roligt og ikke stresset over noget. Vi ville gerne have, at det skulle være en afslappende proces. Og det hjalp Marie med.

Ankomst til vingården

Vi ankom på vingården dagen før brylluppet og blev taget imod af ejeren Barbara, den sødeste og mest gæstfri italienske kvinde. Vi fandt os til rette på vores værelser, og kunne konstatere, at ALT var fuldkommen nyt. Vingården var blevet totalistandsat og alt lige fra møbler, interiør, toilet og køleskab var nyt. Det gjorde kun opholdet endnu mere lækkert.
Om eftermiddagen var der vinsmagning i vingårdens lokaler 100 meter derfra. Vejen derned gik gennem en allé af oliventræer og vinmarker og kunne ikke være smukkere. Her fortalte Barbara og hendes kollega passioneret om de vine, der bliver produceret i baghaven, imens vi fik lov til at smage på dem alle inkl. en meget stærk olivenolie og forskellige snacks.

Bryllupsmorgen og bryllupscermonien i Toscana

Så blev det endelig den 23. maj. Vi havde planlagt med Barbara, at hun ville pynte op om formiddagen. Hjemmefra havde vi fået at vide, at der ville være et par lyskæder. Men italienerne gør tingene fuldt ud. Så der var både lyskæder, papirs pompom’er og blomsterkranse. Hver gang Barbara fandt noget nyt pynt frem, spurgte hun os først, om vi kunne lide det. For det var vores dag, og det skulle være helt perfekt.


Om morgenen spiste vi sammen med alle gæsterne morgenmad på terrassen. Herefter var der ”fri leg” til gåture, en tur i poolen og afslapning. Efter frokost skiltes min kommende mand og jeg fra hinanden. Jeg brugte tiden med mine søstre, svigerinde og min bedste veninde. Vi lagde neglelak og makeup, og jeg fik sat hår. Imens gjorde min kommende mand sig klar i huset ved siden af med min søsters kæreste.

Bryllup i det fri

Bryllup i Toscana

 Kl. 16.15 stod jeg en anelse forsinket med min far under armen, klar til at gå ned ad trapperne til poolområdet, hvor der var opsat en smuk pyntet pavillon med stole til gæsterne. Vejret var helt perfekt. Solskin, lette skyer og 23 grader. Marie læste tre italienske lovparagraffer op på svensk, inden vi sagde ja til hinanden. Herefter sang og spillede min svigerinde på guitar, inden Marie til sidst læste det danske digt op, som vi havde sendt til hende.

Udendørs bryllupscermoni

Bryllupsmiddagen i Toscana

 Efter ceremonien blev der stillet an til stående antipasti på terrassen. Tre italienske kokke satte mad på bordene, som om vi var 50 fremfor 20 personer. Lad os sige det sådan – der var rester til hele næste dag. På bordet stod der blandt andet bruchetta, løgtærte, mini calzone, brød, olivenolie, oliven, ostebrød og skinke. Det smagte helt fantastisk!

Køleskabene var i løbet af formiddagen blevet fyldt op af Barbara med alle de vine, vi havde smagt dagen før. Vi troede, at vi skulle udvælge, hvilke vine og hvor mange vi skulle bruge til bryllupsmiddagen. Men denne måde var genial og fungerede helt perfekt. Så afregnede vi først ved afrejse.

Resten af menuen var siddende og blev serveret på de smukkeste blågrønne tallerkener og dybe hvide skåle. Forretten bestod af pasta med svampesauce, hovedretten var svinemørbrad kogt i mælk med urter og dertilhørende kartofler og desserten selvfølgelig tiramisu. Til sidst espresso til hele selskabet.

Maden var italiensk og autentisk – lige som vi ville have den.

Da kokkene forlod vingården sidst på aftenen, var det med beskeden om, at vi ikke selv skulle rydde op eller gøre rent. Det ville det komme og gøre dagen efter.

Ubeskrivelig god service

Hvis vi skal opsummere vores romantiske bryllup i Italien, så blev vi konstant væltet bagover af den søde og betænksomme service, der var hele vejen igennem. Lige fra Elisabeth, der fandt vingården, til Marie fra Lucca der sørgede for alt det praktiske med brylluppet, til Barbara der tog god imod os på vingården og stod for den smukke oppyntning, og til kokkene, der tilberedte al den lækre mad. Vi føler, at vi har fået meget mere, end vi har turde håbe på.

Jeg kan kun anbefale den bryllupsform til alle! Vi havde fire hyggelige, fantastiske og stille og rolige dage med vores nærmeste frem for én stressende dag. (Læs også: Romantiske steder at fri i Toscana)

Rent praktisk i forhold til ceremonien/vielsen, så havde vi på forhånd været på Rådhuset hjemme i Danmark og klaret papirarbejdet.

(Note – selve vielsen kan også afholdes på Rådhuset i Lucca)

Budget: ca. 75-80.000 kr.

Populære områder

Vil du læse mere om de forskellige regioner i Italien, inden du beslutter, hvor du booker feriebolig?
Klik dig frem nedenfor eller gå tilbage til artikel oversigten for at læse mere inspiration.

Elisabeth2
Spørgsmål?
Vi samler på glade kunder

“Vores mission er, at give vores gæster en autentisk oplevelse i lige det område og i den feriebolig, der passer til deres behov.”

Lars
13-06-2017
Læs mere
"Vi synes det var fin service I ydede, og huset levede helt op til forventningerne. Rigtig fint. Vi er meget tilfredse med jeres service."
Kamille
05-08-2023
Læs mere
"Rigtig god service og hurtig respons. Det er absolut ikke sidste gang vi bestiller hos Jer og vil klart anbefale det til andre."
Pernille
27-07-2023
Læs mere
"Det er gået fint med at bestille etc, via jer, og vi har fået hurtigt svar på vores spørgsmål. Vi har været meget tilfredse. Vi har allerede anbefalet jer til gode venner :)"
Niels Christian
10-10-2022
Læs mere
"Helt perfekt. Meget fin service inden bestilling med hurtige svar på alle spørgsmål. Vi bestiller ved dig igen :-)"
Lene
31-07-2023
Læs mere
"Det er altid en fornøjelse at bestille gennem Danitalia - og anbefaler gerne til venner og familie, når de vil til Italien."
Tidligere
Næste

Change language