Romantiske steder i Toscana

Fri til din udkårne i romantiske Toscana. Guide til romantiske steder i Toscana. Planlægger du at stille din udkårne Det store spørgsmål, og vil du gerne gøre det på en utraditionel, superromantisk måde, men ved ikke helt hvordan?

Frygt ej, vi kommer dig hermed til undsætning!

Tag et glas vin, sæt dig godt tilrette og lad os hjælpe med tips til romantisk frieri i Toscana, der kan gøre enhver blød i knæene. Vi hjælper dig med at finde de romantiske steder i Toscana.
På kærlighedsferien varmer I op med smuk natur, lækker mad og romantiske udsigter, men vi har også en original idé til lige netop hvor, du kan fri til din kæreste. Vi guider dig til alle de romantiske steder i Toscana. Læs med.

Picknic med udsigt

Romantiske steder i Siena

Om en ferie er romantisk, afhænger selvfølgelig først og fremmest af, hvem du rejser med, og sekundært hvor turen går til, men Siena i Toscana kan altså bare et eller andet. Med sine charmerende, historiske bygninger og romantiske atmosfære er Siena lige til et postkort – og byen er da også så unik, at UNESCO har sat den på sin verdensarvsliste. Tag en din eneste ene i hånden og gå en tur gennem snoede gader i den gamle bymidte fra middelalderen, der rummer rådhuspladsen Piazza del Campo og den betagende Duomo Domkirke. Siena udgør den perfekte base for jeres kærlighedsferie, da den selv byder på masser af kultur og natur, men samtidig ligger i køreafstand til andre byer.

En stor del af grunden til, at Siena – og toscanaområdet generelt – oser så meget af romantik, skyldes i høj grad den omkringliggende natur. Et bølget landskab med vinmarker og olivenlunde strækker sig, så langt øjet rækker, og at sidde med et glas rødvin i hånden og din kæreste (og forhåbentlig kommende forlovede) ved din side og skue ud over landskabet er virkelig noget ganske særligt. Området er øverst på listen over romantiske steder i Toscana.


Med sine charmerende og romantiske atmosfære er Siena-området lige til et postkort

Romantisk gåtur i billedskøn bjergby

Nu, hvor vi taler om, hvor skøn Toscana er, bringer det måske dine tanker over på Firenze, Lucca og Pisas vidundere. Men alt har sin tid og plads, og den her kærlighedsferie er dedikeret til nærvær og tosomhed. Så vi vil let og elegant glide henover de store byer med menneskemylder og i stedet fokusere på de små, gudesmukke landsbyer.

Det bringer os videre til Volterra, som med blot en times kørsel fra Siena er et perfekt sted at tage hen for at opleve den italienske kultur tæt på og i skønne omgivelser. Den gamle by har ligget på sin bjergskråning siden år 600 f.v.t. og med sin unikke arkitektur og fantastiske udsigt kan det derfor næppe undre nogen, at man valgte at skyde mange af scenerne til de populære Twilight-kærlighedsfilm her.

Jo højere I fortsætter op ad bjergskråningen, des mere interessant bliver byen. For på toppen af Volterra ligger Enrico Fiumi-parken, og inde i disse smukke omgivelser finder du Medici-fortet… som er et højsikkerhedsfængsel. Og inde i fængslet er der – og hold nu fast – en populær restaurant, der ikke alene udgør en del af fortet, men som drives af de indsatte! En middag på fortet er yderst eftertragtet, så det er en god idé at reservere et bord på forhånd.

(Las os slå det fast for en god ordens skyld: du skal IKKE fri til din kæreste i et fængsel! Ovenstående skal udelukkende ses som et tip til, hvad I kan lave på kærlighedsferien)


Den populære restaurant ved Medici-fortet

 

Vejen til hjertet går gennem maven

Vi nærmer os ”the point of no return”, og findes der en bedre måde at varme op til det store øjeblik, hvor du frier til din kæreste, end ved at spise lækker mad og drikke god vin?

Næppe, og derfor er det perfekt, at I befinder jer i Italien, der er kendt som særdeles leveringsdygtig i begge dele. Som en hyggelig og sjov aktivitet for dig og din partner kan vi anbefale jer at tage til en vinsmagning (eller tre) i Siena, hvor I kan opleve, hvad lokalområdets vinmarker har at byde på. Det er en myte, at man skal være en ”vinsnob” for at passe ind til en vinsmagning, så I kan roligt være sikre på, at det bliver en god oplevelse, uanset hvor (u)erfarne I er (det passer desuden heller ikke, at man skal spytte vinen ud igen, efter man har smagt på den – det er helt op til den enkelte).

Det er alment kendt, at vejen til hjertet går gennem maven, og på en kærlighedstur til Toscana, der helst skal ende ud med et ”ja” til dit frieri og en ring på fingeren, er kun de bedste restauranter gode nok. Vi har en guide til det italienske køkken her.

Husk, at hver region i Italien er særligt kendt for bestemte retter baseret på lokale ingredienser, og Toscana er ingen undtagelse. Her er det blandt andet supper, de lokale italienere har specialiseret sig i, og de er kendte for at bruge bønner i maden. Faktisk er folk fra Toscana så glade for bønner, at de ofte bliver kaldt ”mangiafagioli” (bønnespisere). Prøv for eksempel ribollita, en suppe baseret på bønner og grøntsager. Har du mere lyst til pasta (I ér jo trods alt i Italien), så bestil den berømte pastaret tagliatelle al tartufo med trøffelsauce. Selvfølgelig akkompagneret af en god rødvin.

Frokost i det fri

Fald på knæ og fri til din kæreste ved Kærlighedens træ

Tiden er fløjet afsted, hvor I har gået lange ture i romantiske omgivelser, nydt det italienske køkken, set solen gå ned over Toscana og kigget hinanden dybt i øjnene – og nu nærmer vi os højdepunktet på turen!

Mindre end en times kørsel fra Siena finder du den lille, charmerende landsby Lucignano – et af de mest romantiske steder i Toscana. Den ovale bymur står – til trods sine mange hundrede år på bagen – stadig intakt og udgør rammerne for en idyllisk udflugt med din partner. De smalle gader mellem de gamle stenhuse fører ind til hjertet af landsbyen: rådhuspladsen, der omsluttes af Frans af Assisi Domkirke og rådhuset. Inde i rådhushallen fra det 13. århundrede er der et lille museum, og mellem betagende kunst fra middelalderen og renæssancen finder du et træ af guld. ”Kærlighedens træ”, kaldes det. Det imponerende kunstværk måler 2,60 meter og er pyntet med koraller, krystaller og glas – og det er her, det skal ske!

“Kærlighedestræ” – finder du i byen Lucignano

Ifølge den lokale legende siges det nemlig, at det bringer held at erklære sin kærlighed til sin elskede ved kærlighedens træ – et bedre sted at fri til din udkårne og en mere romantisk start på et lykkeligt liv sammen kan man næsten ikke forestille sig.

Hvordan du skal gribe selve øjeblikket an, kan vi desværre ikke hjælpe dig med, men du ved helt sikkert, hvordan du bedst rammer din kærestes bløde punkt – og husk endelig at få ringen med!


JA!

Held og lykke med frieriet. Vi hjælper gerne med at arrangere selve brylluppet i Toscana og/eller en bryllupsrejse!

Populære områder

Vil du læse mere om de forskellige regioner i Italien, inden du beslutter, hvor du booker feriebolig?
Klik dig frem nedenfor eller gå tilbage til artikel oversigten for at læse mere inspiration.

Elisabeth2
Spørgsmål?
Vi samler på glade kunder

“Vores mission er, at give vores gæster en autentisk oplevelse i lige det område og i den feriebolig, der passer til deres behov.”

Lars
13-06-2017
Læs mere
"Vi synes det var fin service I ydede, og huset levede helt op til forventningerne. Rigtig fint. Vi er meget tilfredse med jeres service."
Kamille
05-08-2023
Læs mere
"Rigtig god service og hurtig respons. Det er absolut ikke sidste gang vi bestiller hos Jer og vil klart anbefale det til andre."
Pernille
27-07-2023
Læs mere
"Det er gået fint med at bestille etc, via jer, og vi har fået hurtigt svar på vores spørgsmål. Vi har været meget tilfredse. Vi har allerede anbefalet jer til gode venner :)"
Niels Christian
10-10-2022
Læs mere
"Helt perfekt. Meget fin service inden bestilling med hurtige svar på alle spørgsmål. Vi bestiller ved dig igen :-)"
Lene
31-07-2023
Læs mere
"Det er altid en fornøjelse at bestille gennem Danitalia - og anbefaler gerne til venner og familie, når de vil til Italien."
Tidligere
Næste

Change language