I Italien, som i mange andre europæiske lande, er julen ikke komplet uden glögg. I italien hedder glögg Vin Brulé. Krydderet og dampende varm sætter Vin Brulé den helt rette stemning hos de besøgende på et julemarked. Eller til en hyggelig komsammen en kold dag i vintermåneden – også i italien.

Opskrift på Vin Brulé

Antal: 6 kopper

1 flaske rødvin – gerne Barbera

1 øko appelsin

1 øko citron

1-2 stjerne anis

2 kanelstænger

2 nelliker

2 kardemommefrø

2,5 dl sukker

6 cl Brandy – gerne Vecchia Romagna Brandy

Sådan laver du Vin Brulé

Skyl appelsin og citron og skær skrællen af begge, med en urtekniv eller en skrællekniv. Pas på med ikke at få for meget af det hvide fra skrællen med. Det trækker bitre stoffer ud i din Vin Brulé. Læg skrællerne ned i en tykbundet gryde, tilsæt sukker, kanelstænger, nelliker og stjerneanis, samt rødvin. Varm det hele op til kogepunktet og lad det herefter simre ved lav varme i ca 5 min. Tag gryden af blusset og tilsæt brandy. Rør rundt i den færdige Vin Brulé og sigt det hele gennem en si eller et klæde. Server straks.

Julemarkeder i Toscana

Hvis du vil opleve den autentiske julestemning i Italien, kan jeg anbefale at tage til Toscana omkring jul og nytår. Her bliver der pyntet op efter alle kunstens regler. Du finder feks. julekrybber i stort set alle kirker, julemarkeder i alle større byer og der serveres fantastisk traditionel Italiensk “julemad” fra boder og på de fleste restauranter. Og mens du nu er der, så køb et par julegaver med hjem – så er du sikker på at ramme noget helt unikt. Læs mere her og få tips til en ferie til jul eller nytår – du får også et overblik over diverse aktiviteter og julemarkeder i Siena og Firenze.

Vin Brulé - italiensk glögg på en kold decemberdag

Vin Brulé – italiensk glögg på en kold decemberdag

 

God Vin Brulé til alle!

1 Kommentar

  1. Thomas

    Super god artikel! Jeg skal da prøve en rigtig Toscansk juleglögg i år. ?

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *